November 8, 2018

“Міф” відібрано на DocsMX в Мексику

З 11 по 20 жовня в Мексиці відбудеться DocsMX Festival Internacional de Cine Documental de la Ciudad de México, де в рамках конкурсної програми “Портрети” буде показано повнометражний фільм режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія “Міф”.

Кінофестиваль є однією з найбільших щорічних подій для Мексики. Збираючи фільми з усього світу, організатори стверджують – ще це є можливість поспілкуватись і обмінятись досвідом, адже мова кіно є універсальною.

До 2017 року фестиваль був відомим під назвою DocsDF – але дирекція вирішила змінити назву, вдосконаливши фестиваль і розширивши свої цілі. Вони збільшили кількість програм, створили нові можливості для кінематографістів і готові за допомогою нового документального кіно закликати мексиканців втілювати в життя новітні ідеї,  змінювати думки і приймати закони, які будуть направлені на збереження прав.

2015 року попередній фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія “Добровольці Божої Чоти” вже брав участь у DocsMX Festival Internacional de Cine Documental de la Ciudad de México. За три роки автори знову повертаються в Мексику.

Нагадаємо, нещодавно фільм “Міф” про легенду світової опери Василя Сліпака став переможцем фетивалю Figueira Film Art  в Португалії.